≡ Meni

Vodice – apartmaji in informacije

Spodaj najdete nekaj osnovnih informacij o kraju Vodice, znamenitosti in druge podatke. Prenočišča lahko najdete s pomočjo iskalnika ali si ogledate strani apartmaji v Vodicah in preverite ugodne ponudbe za najem apartmajev v Vodicah.

Vodice info

Vodice so pristaniško mesto, 13km zahodno od Šibenika. Pristanišče v Vodicah nudi ladijske povezave do vseh večjih otokov šibeniškega arhipelaga, kot so Prvić, Zlarin, Kaprije in Žirje, prav tako pa mesto velja kot eno najrazvitejših turističnih središč šibeniškega območja.

Na ostankih zapuščene antične naselbine je v 15. – 16. Stoletju nastalo utrjeno naselje z močnimi obzidji in trdnjavami, katere so služile v boju pred turškimi osvajalci, domačini pa so branili številne sladkovodne izvire, po katerih mesto nosi ime ter rodovitno zemljo v okolici mesta.

V Vodicah se lahko občuduje edini preostali trdnjavski stolp Ćorić, dele obzidja, srednjeveške vodnjake, cerkev sv. Križa, na hribu Okit nad Vodicami pa se nahaja prenovljena cerkve Device Marije Karmelske, katera je sama po sebi čudovit arhitekturni objekt, nudi pa tudi lep razgled na Vodice, otoke, deloma pa se vidi tudi Šibenik. Vodice krasijo lepe in urejene plaže ter živahno in pestro nočno življenje.

V Vodicah nastanitev ne bo težava, saj je na voljo kar 12 hotelov, apartmajski kompleks Ville Matilde, hostel, marina z 273 privezi, trije avtokampi, številni apartmaji in sobe, dodatne možnosti pa so še v različnih penzionih in gostiščih.

Ponudbo prenočišč za Vodice si lahko ogledate s pomočjo iskalnika. Vpišite kraj Vodice ali kateri drugi, ki vas zanima, in preverite najcenejše apartmaje v Vodicah ali okoli.

Prijavite se tudi na naše akcije preko emaila in izvedeli boste za last minute akcije za Hrvaško in številne druge ponudbe, ki jih je dobro izvedeti med prvimi.