≡ Meni

Umag – znamenitosti in informacije

Umag se nahaja na SZ delu Istre in je eden vodilnih turističnih središč na tem območju. Obalna riviera se razteza od kraja Katoro mimo Umaga do kraja Karigador.

Na območju današnjega mesta so našli ostanke naselbin iz predrimskega obdobja, za časa rimskega imperija pa je bilo na mestu današnjega naselja manjše a pomembno pristanišče. Pristaniške dejavnosti so polega turizma še danes najpomembnejši del Umaga, kateri nudi tudi srednjeveliko marino s 550 privezi za različna plovila.

Stari del mesta, kjer lahko občudujete tipično srednjeveško arhitekturo in postavitev majhnih ozkih uličic se nahaja na manjšem polotoku, katerega zaključuje velik valolom. Severno in južno od polotoka pa se je razvil novejši del mesta, kjer najdete mestno upravo, ambulanto in lekarno.

Največja znamenitost Umaga je cerkev Vzvišene Device Marije iz 18. stoletja, občudujete pa lahko tudi zgodnje srednjeveško cerkvico sv. Pelegrina na rtu Rožac. Če vas zanima podrobna zgodovina mesta, pa svetujemo obisk mestnega muzeja, kjer vas pričakujejo mnoge zanimivosti.

Umag je poznan tudi kot gostitelj ATP teniških turnirjev, na glavnem igrišču so tako igrali mnogi svetovno znani teniški igralci, dobro obiskan je še danes.

V samem Umagu najdete 7 hotelov različnih kategorij, tako v starem kot v novejšem delu mesta, 3 večja turistična naselja, 3 avtokampe ter številne privatne apartmaje in sobe, v ozadju Umaga pa lahko anjdete tudi več turističnih kmetij.

Apartmaji v Umagu

Ponudbo apartmajev v Umagu in drugih prenočišč najdete na strani apartmaji v Umagu ali preko spodnje povezave:

umag