≡ Meni

Trogir – apartmaji in informacije

Trogir velja za eno izmed najlepših mest na Hrvaškem in zagotovo ne potrebuje posebne predstavitve. Kljub temu lahko spodaj najdete nekaj zanimivih informacij o Trogirju in njegove znamenitosti, ki si jih lahko ogledate, ko ga boste obiskali. Prenočišča lahko hitro preverite s pomočjo iskalnika ali na strani apartmaji v Trogirju.

Trogir info

Trogir je pomembno zgodovinsko, pristaniško in turistično mestece, katero se nahaja v ožini med celino in otokom Čiovo. Z obema je povezano z mostovi, čiovski most je zaradi ladijskega prometa dvižen.

Mesto Trogir so osnovali grški priseljenci in trgovci iz otoka Vis v 3. St.pr.n.št., čeprav arheološke najdbe pričajo o človeški prisotnosti na tem območju od kamene dobe naprej. Mesto je v vsej svoji zgodovini igralo pomembno vlogo, kljub bližini Splita, kateri se nahaja dobrih 20km zahodneje.

Celoten osrednji, zgodovinski del mesta je umeščen na Unesco-v seznam svetovne dediščine zaradi izredno ohranjene arhitekture iz časa romantike in gotike.

Trogir poleg ohranjene zgodovinskedediščine, med katere spada trdnjava Kamerlengo, katedrala sv. Lovra, Knežji dvor, stolp sv. Marka in veliko drugih stavb, nudi lepe prodnate plaže, odlično kulinariko in pregovorno dalmatinsko ustrežljivost domačinov, zato ne odlašajte z obiskom.

V Trogirju lahko izbirate med 12 hoteli, dvema hostloma, avtokampom, odlično urejeno marino z 174 privezi ter raznovrstno ponudbno udobnih privatnih apartmajev in sob.