≡ Meni

Sukošan – apartmaji in informacije

Za pregled apartmajev v kraju Sukošan in drugih oblik prenočišč, uporabite iskalnik na desni strani ali si oglejte stran apartmaji v Sukošanu.

Sukošan info

Sukošan je pristaniško in turistično mestece, približno 10km JV od Zadra. Mestece je zraslo okoli večjega naravnega zaliva »Zlatna luka«, v katerem se danes nahaja največja hrvaška marina z 1200 privezi za različne tipe plovil.

Čas nastanka kraja ni popolnoma znan, glede na ostanke rimske ville rustice, akvadukta in grobov se predvideva, da so le-ti osnovali prvo večje naselje na tem območju.

Ime mesta se prvič pojavi konec 13. stoletja, kot Sanctus Casianus, po zaščitniku in svetniku krajevne cerkvice sv. Kasijanu. Pred turškimi napadi se je mesto branilo z trdnim obzidjem ter tako zaščitilo številne okoliške prebivalce.

Danes se v Sukošanu lahko občuduje ostanke počitnikovališča zadrske nadškofije Palac iz. 15. Stoletja, ostanke obzidja in Gornja vrata, cerkev sv. Kasijana, rimske arheološke ostaline ter podvodne ostaline v zalivu Zlatna luka ter okolici.

V Sukošanu poleg urejene marine najdete tudi dvoje hotelov, dvoje avtokampov, motel, razkošne počitniške vile in hiše ter seveda privatne apartmaje in sobe. Ponudba prenočišč v Sukošanu je res pestra, tako da če bi se radi odpravili v ta del Hrvaške, boste zagotovo našli nekaj zase.

Sukošan je zelo priljubljen kraj na Hrvaškem. Prijavite se na naše akcije in posebne ponudbe preko elektronske pošte in ne zamudite posebnih ponudb za Sukošan in Hrvaško.