≡ Meni

Starigrad – apartmaji in informacije

Informacije za kraj Starigrad najdete spodaj, v kraju pa številne ugodne apartmaje in drugo turistično ponudbo. Preverite s pomočjo iskalnika cene apartmajev. Nekaj opisov najdete na apartmaji Starigradu.

Starigorad info

Starigrad je manjše pristaniško in turistično mestece pod JV delom Velebita, približno 45km oddaljen od Zadra. Starigrad je središče t.i. »pakleniške« riviere, katera nudi številne kilometre peščenih in prodnatih plaž, hkrati pa je tudi vstopna točka v narodni park Paklenica na Velebitu ter na ta način združuje tako obmorski kot gorniški turizem.

Na območju Starigrada in Paklenice je bilo odkrith mnogo paleolitskih ostalin, na mestu današnjega kraja pa je obstajalo tudi starorimsko naselje Argyruntum.

V zgodnjem srednjem veku so hrvaški naseljenci osnovali novo naselje, katero pa je bilo uničeno med turškimi vpadi. Iz tega časa je še danes možno občudovati trdnjavo »Večka kula«, pri vstopu v kanjon Paklenica pa tudi ostanke trdnjave Paklarić.

Starigrad je zanimivo manjše mestece, kjer je težko počivati, saj nudi številne možnosti za vsakovrstne aktivnosti: kolesarjenje, pohodništvo, obmorski športi, kulturne znamenitosti ter seveda izvrstno dalmatinsko kulinariko.

V Starigradu boste našli 3 hotele, 8 avtokampov, počitniške hiše ter različne privatne apartmaje in sobe.

Ponudbe za najem apartmaja v Starigradu lahko najdete s pomočjo iskalnika, prav tako pa se tako lahko ogledate druge oblike prenočišč, ki jih najdete v kraju Starigrad in njegovi okolici. Prijavite se tudi na novice in pravočasno boste obveščeni o najboljših akcijah za Hrvaško.