≡ Meni

Šibenik – apartmaji in informacije

Šibenik je zelo popularen kraj za dopust in obisk. Spodaj najdete nekaj osnovniih znamenitosti Šibenika in druge informacije. Prenočišča lahko najdete s pomočjo iskalnika ali na strani apartmaji v Šibeniku.

Šibenik info

Šibenik je pomembno zgodovinsko, kulturno, gospodarsko, pristaniško in turistično središče na srednjem Jadranu, nahaja pa se ob jadranski magistrali, nekako na pol poti med Zadrom in Splitom.

Mesto Šibenik je najstarejše povsem hrvaško mesto, saj je nastalo brez vplivov antične Grčije ali Rima oz. drugih osvajalskih narodov.

Naselje je nastalo pod trdnjavo sv. Mihovila (danes trdnjava sv. Ane) ok. 10. stoletja, ostali trije pomembni braniki pa so bile trdnjavi sv. Ivana in Šubićevac na okoliških hribih ter trdnjava sv. Nikole ob vstopu v šibenski kanal. Vse omenjene trdnjave lahko obiščete še danes.

Poleg trdnjav v Šibeniku ne smete zgrešiti katedrale sv. Jakova (del Unesco-ve svetovne dediščine), mestne lože, knežje palače, doževe palače …

Šibenik se nahaja ob izlivu reke Krke v morje, zato je obvezen tudi ogled Narodnega parka Krka, zgodovinskega mesteca Skradin, z barko pa se lahko zapeljete tudi do Narodnega parka Kornati.

V Šibeniku se nahajajo 4 hoteli, motel, 5 hostlov, marina ter številni zasebni apartmaji in sobe. 6km od centra mesta pa se nahaja turistični kompleks Solaris, kateri nudi 5 hotelov, dvoje avtokampov, naselje vil in apartmajskih hišic, 4km plaž, dalmatinsko vasico in še več …

Ponudbe za apartmaje in hotele v Šibeniku najdete s pomočjo iskalnika na desni strani. Vpišite mesto Šibenik ali kateri drugi kraj in preverite najnižje cene za apartmaje in hotele v izbranem kraju.

Prijavite se tudi na akcije in prejmite zanimive ponudbe za Šibenik in Hrvaško.