≡ Meni

Rovinj – znamenitosti in informacije

Rovinj je poleg Poreča najbolj priljubljena in razvita turistična destinacija na zahodnem delu Istre. Nahaja se približno 6km južneje od slovitega Limskega zaliva oz. kanala. Mesto je bilo ustanovljeno in zgrajeno v poznoantičnem obdobju na manjšem otočku, katerega so v poznem srednjem veku spojili z celino.

Postavitev mesta in arhitektura je tipičn srednejevško-mediteranskega tipa z ozkimi uličicami, obzidjem, manjšimi trgi in parki. Na vzpetini sredi starega mestnega jedra se dviga baročna cerkev sv. Eufemije, dograjena v 18. stoletju na mestu nekoč manjše cerkvice. Odlično so ohranjena mestna vrata, več renesančnih in baročnih palač, kompleks frančiškanskega samostana, na južnem delu mesta pa ne prezrite sedmerkotni stolp Sv. Trojstva iz. 8. stoletja.

Rovinj je podobno kot nekaj ostalih istrskih mestec poznan po številnih otočkih, ki ga obkrožajo, najbolj znana in naseljena sta Sv. Katarina in Sv. Andrija, kjer lahko tudi počitnikujete v turističnih resortih.

Rovinjska riviera je zelo raznolika ter se razeza od Limskega kanala na severu do polotoka Palud na jugu, kjer se nahaja tudi zaščiteno naravno območje. Številni prodnati in skalnati zalivčki, otočki, čudovito morje ter preštevilne možnosti pohodnega in kolesarsekega raziskovanja so poziv na počitnice v tem istrskem biseru. Nastanitev ne bo težava, zanjo poskrbijo v 11 hotelih, 8 avtokampih, apartmajska naselja na celini in otočkih, starodavne vile, počitniške hiše … Rovinj nudi tudi urejeno marino z 407 privezi za različne velikosti plovil.

Apartmaji v Rovinju

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Rovinju najdete na  apartmaji v Rovinju ali preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Rovinju med seboj primerjate.

Rovinj