≡ Meni

Primošten – apartmaji in informacije

Številni apartmaji v Primoštenu so na voljo na različnih lokacijah. Ponudbo lahko preverite s pomočjo iskalnika na desni in primerjate najnižje cene ali si ogledate stran apartmaji v Primoštenu.

Primošten info

Primošten je priljubljeno turistično mestece, katero se nahaja približno 30km JV od Šibenika. Zametki kraja segajo v 10. in 11. stoletje, ko so begunci pred turškimi napadi ustanovili kraja Prhovo in Široke v hribovju nad Primoštenom.

Turški osvajalci so kmalu prispeli tudi pred novonastala kraja, zato so se domačini umaknili na manjši otok pred celino, s katero je bil povezan z premičnim lesenim mostom. Od tod izvira tudi ime mesta, Primošten. Mesto so zavarovali z obzidjem in obrambnimi stolpi, katere pa so v 19. stoletju, ko niso več služili namenom obrambe porušili.

Primošten je poznan po svoji čudoviti okolici, katero krasijo mogočni vinogradi, čar turizmu pa dajejo predvsem čudovite peščene in prodnate plaže. Kraj vsako leto prireja tudi dirko oslov, ki so simbol mesta, saj so dolga leta služili kot prevozno in tovorno sredstvo med Primoštenom in kraji v zaledju.

V Primoštenu najdete odličen hotel Zora, avtokamp Adriatic, vile, počitniške hiše ter veliko zasebnih apartmajev, 3km JZ od središča mesta pa se nahaja velika marina Kremik s 393 privezi za različna plovila.

Za akcijske cene prenočišč na Hrvaškem se prijavite na naše akcije in dobili boste ponudbe za Primošten in ostale dele Hrvaške.