≡ Meni

Poreč – znamenitosti in informacije

Poreč je zgodovinsko mesto na zahodnem delu Istre, katero velja za eno najrazvitejših turističnih središč v Istri in na Jadranu. Mesto se ponaša z 2500 letno zgodovino, v kateri je doživel največji razcvet pod staro rimsko in v srednjem veku pod beneško oblastjo. Načrt ulic in trgov še danes spominja na čase rimskega castruma, o bogati zgodovini pa pričajo številne zgradbe in spomeniki.

Največji biser poreške arhitekture in zgodovine je zagotovo bazilika sv. Eufrazija, zgrajena v 6. stoletju, katera je poznana po slovitih bizantiskih mozakih, celoten kompleks bazilike s pomožnimi zgradbami pa je uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine.

V Poreču si zagotovo oglejte muzej mestne zgodovine v palači Sinčić, kjer vas bodo z veseljem seznanili z vsemi pomembnimi in zanimivimi mestnimi dogodki in osebnostmi. Poleg peterokotnega stolpa iz 13. stoletja se v Poreču in okolici najde veliko sakralnih zgradb, ostankov rimskih vil, samostanov in drugih zanimivih spomenikov, zato naj bo kolesarski izlet zagotovo v načrtu vaših počitnic.

Poreč je sicer pomembno istrsko pristanišče, njegovo zaledje pa zagotavlja preskrbo z poljščinami, sadjem in odličnimi istrskimi vini.

Poreč je poznan po svoji razčlenjeni obali ter mašanici prodnatih in skalnatih zalivov, kjer so zrasla številna turistična naselja, kjer boste zagotovo našli pravo namestitev za vsak okus. 32 hotelov, apartmajska naselja, 6 avtokampov, hostel, različna gostišča s prenočišči in ogromno število zasebnih ponudnikov priča o tem, da je Poreč pravi turistični biser Istre.

Apartmaji v Poreču

Apartmaje in druga prenočišča v Poreču najdete preko spodnje povezave in na strani apartmaji v Poreču:

poreč