≡ Meni

Pirovac – apartmaji in informacije

Če nameravate obiskati Pirovac, si lahko spodaj ogledate nekaj njegovih znamenitosti. Če še vedno nimate primernega prenočišča, uporabite iskalnik na desni ali preverite apartmaji v Pirovacu.

Pirovac info

Pirovac je manjše letovišče ob podolgovatem pirovaškem zalivu, nahaja pa se približno 12km SZ od Vodic. Gre za srednjeveško mestece, prvič se omenja konec 13. stoletja.

Zaradi svojih naravnih lepot in lepih prodnatih plaž je bil dolga leta letoviški kraj za cerkvene dostojanstvenike in plemiške družine iz Šibenika. Zgodovinarji predvidevajo, da je Pirovac igral tudi pomembno vlogo kot pristanišče za viteze križarje, kateri so imeli svojo utrdbo v bližini jezera Vrana, njene ostanke lahko obiščete še danes.

Mestno jedro Pirovca je bilo vse do 19. stoletja na otoku, s celino povezanim z dvižnimi vrati, kasneje pa so krajani uredili nasipe ter mesto razširili na celino. V Pirovcu lahko občudujemo ostanke mestnih obzidij ter znamenita »Vrata sela« skozi katera ni uspelo priti turškim osvajalcem.

Druge znamenitosti so cerkev sv. Jurja iz 16. stoletja, ostanki trdnjave pri kraju Kašić z razgledom na pirovaški zaliv, z barko pa se zapeljite do otočka sv. Stjepana ali Sustipanca, kjer se nahajajo ostanki rimske naselbine in starega frančiškanskega samostana.

V Pirovacu boste našli hotel Miran, avtokamp ter različne udobne nastanitve v apartmajih, penzionih, gostiščih ali počitniških hišah.

Za ogled ponudbe prenočišč v kraju Pirovac uporabite iskalnik na desni strani in preverite najcenejše apartmaje, hotele in druge namestitve.

Prav tako se priajvite na akcije preko emaila in prejeli boste ugodne ponudbe za Pirovac in Hrvaško.