≡ Meni

Orebič – apartmaji, mobilne hiške in info

Priljubljen kraj Orebič je odličen kraj za dopust na Hrvaškem. Spodaj najdete nekaj zanimivosti na Orebiču in ponudbo prenočišč, ki si jo lahko ogledate z iskalnikom ali na strani apartmaji v Orebiču.

Orebič info

Orebič je največji kraj in turistično središče na JV delu polotoka Pelješac. Nahaja se prav nasproti zgodovinskega mesta Korčula na istoimenskem otoku, med krajema pa poteka tudi trajektna povezava.

Kraj je bil ustanovljen v 16. stoletju, potem ko je družina Orebić odkupila in obnovila starejši grad, okoli katerega se je pričelo razvijati mestece, pomembno predbsem zaradi pomorskih dejavnosti.

V okolici so sicer našli ostanke iz prazgodovine, npr. Manjše razvaline utrdb in pogrebne gomile, kar priča o pomembnostu kraja.

Danes je Orebič turistično središče Pelješca, kamor se zatekajo ljubitelji deskanja in kajtanja, sicer pa kraj nudi lepe peščene plaže, izredne potapljaške točke, kolesarske poti in pohodniške izlete, predvsem na vrh sv. Ilje.

V Orebiču boste našli 5 hotelov, 2 kampa z mobilnimi hiškami, številne penzione, vile in zasebne nastanitve v apartmajih.