≡ Meni

Makarska – apartmaji in znamenitosti

Bi se odpravili na dopust v Makarsko? Oglejte si nekaj splošnih informacij o Makarski, znamenitosti in prenočišč, ki so na voljo. Preverite jih lahko z iskalnikom ali na apartmaji v Makarski.

Makarska info

Makarska je pomembno kulturno, trgovsko, pomorsko in turistično središče pod pogorjem Biokovo, ter središče makarske riviere. Obdana je z kilometri peščenih plaž katerim dajejo senco košati borovci, iz bližnjega Biokova pa dnevno pihlja prijeten veter. Je sploh potrebno še kaj več?

Od Splita je oddaljena ca. 83km JV tako preko dalmatinske avtoceste ali jadranske magistrale.

Predvideva se, da ime Makarske izhaja iz manjše rimske postojanke Muccurum iz 4. stoletja. Le-to naj bi porušili gotski zavojevalci. Novo naselje je začelo nastajati okolic podkvastega zaliva med polotokoma sv. Petar in Osejava, nato pa se širilo proti Biokovem. Vladali so ji Neretljani, Turki, Benečani in Avstro-Ogrska monarhija, pretežni del današnjega starega dela mesta je iz 17. – 18. stoletja. Največje znamenitosti Makarske so svetišče Vepric, frančiškanski samostan, katedrala sv. Marka, glavni mestni trg Kačić, Napoleonov spomenik in seveda Naravni park Biokovo, iz katerega se razprostira razgled na Makarsko, ostale kraje ob rivieri ter otoka Brač in Hvar.

V Makarski vam namestitev nudi 16 hotelov različnih kategorij, dvoje hostlov, odličen avtokamp Jure, apartmajsko naseljeCityBeach ter seveda raznolike počitniške hiše, apartmaji in sobe.