≡ Meni

Karlobag – apartmaji in informacije

Spodaj najdete nekaj osnovnih informacij za kraj Karlobag. Apartmaje in druga prenočišča najdete s pomočjo iskalnika na desni strani ali na apartmaji v Karlobagu.

Karlogab info

Karlobag je poznano turistično letovišče pod Velebitom na severnem Jadranu. Do najbližjega večjega mesta Gospića in avtoceste je 45min vožnje, prav toliko pa boste potrebovali do Senja po jadranski magistrali.

V bližini današnjega mesta je bila zgrajena rimska postojanka, katere ostanki so videni še danes, v srednjem veku pa je bilo osnovano mestece Bag. Po turških vpadih in požigih je nadvojvoda Karlo mestece obnovil, zato so ga preimenovali v Karlobag.

Nad mestom je še danes možno videti ostanke srednjeveške utrdbe Fortice, v samem kraju pa ob obali stoji še del Vidovega gradu z ostanki manjše cerkvice. Za bolj utrjene pohodnike priporočamo vzpon do prelaza Oštarijsko sedlo, kjer lahko ob spomeniku Kubus občudujete Karlobag ter otoka Pag in Rab.

V mestni luki se lahko pozanimate o ladijskih prevozih do otoka Paga ali ob severnojadranski obali.

V Karlobagu sta na voljo dva hotela, odličen hostel, manjši avtokamp in različni apartmaji.

Dodatne informacije za Karlobag in predvsem zanimive ponudbe vam bomo poslali po elektronski pošti, tako da se prijavite na novice in akcije, da boste pravočasno obveščeni o ponudbi apartmajev in drugih prenočišč na Hrvaškem.