≡ Meni

Crikvenica – znamenitosti in informacije

Crikvenica je poznan turistični in zdraviliški kraj, približno 37km JZ od Rijeke. Zaradi ugodnih klimatskih pogojev in razčlenjene obale s številnimi peščenimi in prodnatimi zalivi ter dolgo mestno peščeno plažo spada med najbolj priljubljene destinacije v Kvarnerju.

Kraj se je razvil okoli cerkvice Pavlinskega samostana v 14. stoletju, po kateri nosi tudi ime, sam samostan pa je kasneje postal vojaško zdravilišče in nazadnje otroško letovišče.

Crikvenica nudi raznolike prodnate in peščene plaže, največja dodana vrednost kraja pa je izvrstna klima, katera zagotavlja največje število sončnih dni v Kvarnerju.

Na crikveniški rivieri, vse od Jadranovega do Selc lahko najdete različne ostanke rimske in staroslovanske zasedbe območja, ogromno materialne in nematerialne dediščine pa nudi obsežen mestni muzej. Ob sprehodu skozi pristanišče pa ne spreglejte lokalne znamenitosti, kip ribiča, kateri stoji kot spomin na dolgoletno ribiško tradicijo v kraju.

V Crikvenici se nahaja kar 11 hotelov različnih kategorij, odličen mladinski hostel, večk kot 550 različnih ponudnikov privatnih apartmajev in sob, na voljo pa je tudi pestra izbira počitniških hiš, za ljubitelje kampiranja pa priporočamo odličen kamp Kačjak.

Apartmaji v Crikvenici

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Crikvenici najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Crikvenici med seboj primerjate. Zraven spodnje povezave najdete dodatne informacije tudi na strani apartmaji v Crikvenici.

Crikvenica