≡ Meni

Cavtat – apartmaji in znamenitosti

V kolikor se nameravate odpraviti na jug Hrvaške, obiščite tudi Cavtat. Spodaj najdete nekaj informacij in znamenitosti Cavtata za rezervacijo prenočišča pa uporabite iskalnik ali si oglejte stran apartmaji v Cavtatu.

Cavtat info

Cavtat je eno zadnjih večjih turističnih središč na južnem Jadranu na Hrvaškem, nahaja pa se dobrih 20km južneje od Dubrovnika, v bližini mednarodnega letališča Dubrovnik.

Cavtat je nastal na temeljih starogrškega naselja Epidaurum, katerega prebežniki pred rimsko vojsko so pod hribom Srđ osnovali temelje današnjega Dubrovnika. 200 let pr.n.št so Rimljani mesto zavzeli in preimenovali v Epidaurus, predvideva pa se, da je pred mestnim obzidjem obstajala manjša arena za borbe gladiatorjev.

Cavtat je kasneje prevzelo več slovanskih plemičev, v 15. stoletju pa ga je odkupila Dubrovniška republika nakar je postal pomemben del le-te, večinoma so ga obiskovali plemiči in cerkveni dostojanstvenki v letoviške namene.

Turizem v Cavtatu ima tako dolgoletno tradicijo in je primarna gospodarska dejavnost, med drugim pa se ljudje ukvarjajo še z ribištvom in drugimi dejavnostmi.

V Cavtatu lahko obiščete frančiškanski samostan, renesančni Knežev dvor, mavzolej družine Račić, lahko pa se predajate domači klapski glasbi, dobri kuhinji in odličnim vinom, okolica Cavtata pa je bogata tudi z zanimivimi potapljaškimi točkami.

V Cavtatu se nahaja 6 hotelov, ostale namestitve pa najdete v raznolihi počitniških hišah, apartmajih in privatnih sobah.