≡ Meni

Biograd na Moru – apartmaji in informacije

Ugodni apartmaji v Biogradu na Moru, hoteli, mobilne hišice in druge oblike prenočišč. Preverite ponudbo preko iskalnika na desni strani ali na apartmaji v Biogradu, kjer najdete nekaj opisov.

Biograd info

Biograd na Moru ali krajše Biograd je poznano turistično mestece in pristanišče na srednjem Jadranu, nahaja pa se ob jadranski magistrali med Zadrom in Šibenikom.

Biograd se prvič omenja v 10. stoletju, najverjetneje pa ej nastal na temeljih manjše antične naselbine. Biograd je bil tudi kraljevsko mesto, saj je poznan kot prestolnica hrvaških kraljev, v obdobju njihovega vladanja pa je dosegel največji razcvet. Nekaj časa je bil tudi po oblastjo Benečanov, v 16. In 17. stoletju pa je bilo mestece požgano in razrušeno med mleško-turškimi boji., zato se je na žalost ohranilo zelo malo zgodovinskih objektov in spomenikov. Veliko o bogati zgodovini mesta povedo v mestnem zgodovinskem muzeju.

Danes je Biograd predvsem turistično mestece, kjer se nahaja tudi manjše trajektno pristanišče z povezavo do otoka Pašmana, nudi pa številne zalive z prodnatimi plažami, goste borove gozdičke in obilo dogajanja v večernih urah.

Biograd na Moru nudi 10 hotelov različnih kategorij, 5 avtokampov, dvoje marin, naselje kamnitih apartmajskih hišic ter številne namestitve v apartmajih in sobah.

Biograd na Moru velja za zelo priljubljen kraj na Hrvaškem. Prijavite se na naše akcije in posebne ponudbe in ne zamudite najbolj ugodnih ponudb za Biograd in druge dele Hrvaške.