≡ Meni

Vrsar – znamenitosti in informacije

Vrsar je manjše turistično naselje na zahodni obali Istre, približno 9km oddaljeno od Poreča. Današnje naselje je nastalo na manjši vzpetini nad dobro zavarovanim zalivom, kjer je nekoč stala rimska postojanka Usaria. Ostanki so vidni še danes, v obliki rimskih vil, vodovodnega sistema, skladišč in drugih zgradb, deloma pa najdemo ostanke tudi pod vodno gladino na območju današnjega pristana. Na bližnjih vzpetinah so bile najdene tudi ilirske obrambne trdnjave, kar priča o pomembnosti tega območja.

Vrsar je poznan kot ribiško naselje, zato ne preseneča dejstvo, da vas v vsakem gostinskem lokalu čakajo številne ribje in ostale istrke specialitete.

V srednjem veku je bilo mestece poznano kot rezidenca poreškega škofa, še danes pa lahko občudujemo škofovsko palačo, kateri domačini pravijo tudi kaštel oz. dvorec. V mestu lahko občudujemo dele nekdanjega obzidja, mestna vrata in romansko cerkev sv. Marije, zanimiva je tudi župnijska cerkev sv. Martina.

V Vrsarju najdete 3 izvrstne hotele, 3 turistična naselja, 5 avtokampov, med katerimi prevladuje eden največjih naturističnih kampov v Istri – kamp Koversada, v mestecu in okolici pa so nudene številne privatne nastanitve. Vrsar je priljubljen zaradi svoje razčlenjene obale, številnih otočkov ter čudovitih prodnatih plaž.

Apartmaji v Vrsarju

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Vrsarju med seboj primerjate.

vrsar