≡ Meni

Selce – znamenitosti in informacije

Selce so manjše turistično letovišče v kvarnerskem zalivu. Središče kraja je 3km oddaljeno od središča sosednje Crikvenice, vendar je gradnja novih turističnih in bivalnih kapacitet mesti praktično združila v eno večje naselje.

Najstarejše najdbe pričajo o naseljenosti območja Selc od prazgodovinskega obdobja naprej. Kraj je sprva služil kot pristan trgovcem in ribičem za višjeležeče zaselke, kasneje pa se je razvil v ribiško naselje. S svojimi lepimi plažami, prijetno klimo in prijaznimi domačini so Selce postale turistično zanimive že v poznem 19. in zgodnjem 20. stoletju.

V Selcah je možno občudovati precej sakralnih zgradb, mlin za mletje oliv, zgrajen iz ostankov starorimskih zgradb, v okolici pa najdemo še različne antične ostaline.

V Selcah boste našli 5 zanimivih hotelv, dva hostla, številne novozgrajene apartmaje, vile ob obali ter dva kampa, ne glede na vrsto namestitve pa vam čez sezono nikakor ne bo dolgčas, saj boste vedno imeli na voljo različne kulturne, glasbene in druge prireditve.

Selce