≡ Meni

Savudrija – znamenitosti in informacije

Savudrija je priljubljen in poznan turistični kraj na skrajnem SZ delu istrskega polotoka, hkrati pa je to tudi skrajna SZ točka Republike Hrvaške. Ker se nahaja le nekaj kilometrov od državne meje s Slovenijo, je Savudrija pogosta turistična točka tako za dnevne obiskovalce kot za ljudi, kateri načrtujejo daljše počitnice. Na skrajnem delu kraja se nahaja znameniti 36m visok svetilnik iz leta 1817, kateri deluje še danes, kot dodatno turistično ponudbo pa nudijo najem apartmajev v svetilniški hišici. Iz Savudrije se ob lepem vremenu vidi večji del Tržaškega zaliva, občasno tudi del Benetk, kadarkoli pa lahko čez Piranski zaliv opazujete Piran in Portorož.

Čeprav je Savudrija majhen kraj, nudi veliko: luksuzen hotel Kempinski s 5 zvezdicami, novo apartmajsko naselje, številne zasebne apartmaje in sobe ter 4 avtokampe. Na urejenem igrišču lahko preizkusite svoje znanje golfa, okolica pa je primerna za različne sprehode ali kolesarske izlete.

Obala ob Savudriji je pretežno skalnata, okoli hotela in apartmajskega naselja je urejeno betonirana, vse do naselja Zambraija pa lahko najdete številne manjše prodnate zalivčke.

Apartmaji v Savudriji

Apartmaje, hotele in druga prenočišča v Savudriji najdete preko spodnje povezave.

savudrija