≡ Meni

Rijeka – znamenitosti in informacije

Reka oz. Rijeka je tretje največje hrvaško mesto in največje hrvaško pristanišče. Nahaja se na dnu reškega zaliva in je dobro povezana z notranjostjo Hrvaške ter Slovenijo preko avtocestnih in železniških povezav. V rimskih časih je na območju današnjega mesta obstajala postojanka Tarsatica, kasneje prevzeta s strani slovanskih plemen, ime pa so spremenili v Trsat, kateri je del današnjega mesta in se nahaja nad samo Rijeko, v njem pa lahko občudujemo srednjeveško trdnjavo in cerkev sv. Jurija, med drugim pa tudi čudovit razgled na kvarnerski zaliv.

Rijeka se je počasi razvijala v pristaniško mesto, z izgradnjo železniških povezav do Zagreba ter Pivke (železnica Dunaj-Trst), pa je mesto pridobilo na pomembnosti in je eno največjih jadranskih pristanišč. Poleg ladijskega pretovora je pomembna tudi za potniške povezave do kvarnerskih otokov ter mest vzdolž jadranske obale.

Kljub temu, da je Rijeka zaradi gospodarskega pomena nekoliko manj privlačna za turiste, nudi 4 visokokategorne hotele, kar 13 različnih hostlov ter različne privatne namestitve, predvsem kot apartmaje in sobe v predelih Kantrida, Martinšćica in Žurkovo. V mestu si poleg utrdbe Trsat oglejte še cerkev sv. Vida, reško gledališče, kapucinsko cerkev ter rimska mestna vrata »Rimski lok«.

Apartmaji v Rijeki

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Rijeki najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Rijeki med seboj primerjate.

Rijeka