≡ Meni

Rabac – znamenitosti in informacije

Rabac se nahaja na vzhodni strani istrskega polotoka in spada med najbolj priljubljene turistične destinacije v Kvarnerskem zalivu. Nekoč majhno ribiško naselje se je razvilo v istoimenskem zalivu pod mestom Labin. Odlična lega, čudovite prodnate plaže in čisto morje so botrovali prvi izgradnji počitniških hišic konec 19. stoletja, ko je dober glas prispel vse do Rijeke, kjer je veliko zanimanja za počitnikovanje v Rabcu pokazala mestna gospoda ter številni tuji veljaki.

Po 2. sv. vojni se je z izgradnjo turističnega naselja pričel skokovit razcvet mesteca, kmalu so sledili tudi prvi hoteli.

Po urejeni poti se lahko sprehodite do zgodovinskega mesta Labin, katero stoji na vzpetini nad Rabcem, kjer lahko občudujete ostanke predantičnega gradu, rimske postojanke in srednjeveškega mesteca

Kljub svoji majhnosti danes v Rabcu najdemo 14 hotelov, priljubljen kamp Oliva ter številne privatne nastanitve, tudi v nekdanjih gosposkih vilah, katere so urejene in prilagojene sodobnemu turistu prijazno. Pri Labinu se nahaja manjši butični kamp, nekaj kilometrov južneje od Rabca pa najdete kamp Marina, ki je poznan po odličnih potapljaških točkah v svoji okolici.

Apartmaji v Rabcu

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Rabcu najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Rabcu med seboj primerjate.

Rabac