≡ Meni

Privlaka – apartmaji in informacije

Privlaka info

Privlaka je manjše turistično središče na koncu istoimenskega polotoka, kateri je z mostom povezan z otokom Virom. Od Zadra je oddaljena ca. 20km proti SZ.

Območje je naseljeno že vse od neolitika, naselitvi pa je botrovala ugodna klima in kakovostna zemlja za poljedelstvo in vinogradništvo, po katerem je kraj tudi poznan.

O pomembnosti kraja pričajo številna arheološka izkopavanja in najdbe, katere dodajajo nove zgodbe že tako priljubljenemu kraju.

Privlaka in njena okolica sta poznani po številnih skaralnih objektih, najpomembnejša med njimi je cerkev sv. Vida iz 14. stoletja ter dvajasterih vodnjakih, okrog katerih krožijo tudi posebne legende, predvsem o najznamenitejšem med njimi, vodnjaku Sokolarju.

Lepe peščene plaže, številne pešpoti in kolesarski izleti, prijazni domačini in dalmatinsko sonce vas bodo zazibali v prijetno počitnikovanje.

Odličen hotel Laguna, dva večja in trije manjši avtokampi, zasebni apartmaji, počitniške hiše in vile vam nudijo različne a udobne možnosti nastanitve.