≡ Meni

Pakoštane – apartmaji in informacije

Priljubljen kraj Pakoštane ne potrebuje posebne predstavitve. kljub temu si lahko spodaj preberete nekaj o kraju Pakoštane in njegovih znamenitostih. Ponodbo prenočišč lahko preverite z iskalnikom na desni.

Pakoštane info

Pakoštane je manjše, priljubljeno turistično mestece, katero se nahaja približno 7km JV od Biograda. Sprva je bilo na mestu današnjega kraja manjše rimsko pristanišče za postojanko Asseriae (današnje Podgrađe pri Benkovcu). V srednjem veku se je naselje ogradilo z obrambnim obzidjem in večkrat skušalo preprečiti turške napade, velikokrat neuspešno.

Trdoživi Pakoštanci so svoj kraj, kjub temu da so Turki veliko prebivalcev odgnali in pobili, ponovno postavili na noge, med večinoma poljedelskimi in živinorejskimi storitvami pa so se začeli oblikovati tudi zametki turističnih dejavnosti.

V Pakoštanah lahko danes občudujemo ostanke rimskega pristanišča, patricijskih vil, pod gladino pa se nahajajo ostanki rimskega valobrana. Okolica Pakoštan nudi številne možnosti za kolesarjenje, bodisi okoli vranskega jezera ali do kraja Vrana, kjer se nahajajo številni ostanki srednjeveških utrdb.

3,5 km zahodno od Pakoštan se nahaja turistični kompleks Crvena Luka z hotelom in apartmajskim naseljem, v Pakoštanah pa je na voljo 13 različnih avtokampov, naselje Pine Beach s slamnatimi hiškami in številne zasebne nastanitve.