≡ Meni

Novi Vinodolski – znamenitosti

Novi Vinodolski je pristaniško mestece v kvarnerskem zalivu, nahaja pa se približno 9km južneje od Crivenice. Mesto je zraslo ob koncu Vinodolskega kanala, kateri zaradi svoje rodovitne zemlje zagotavlja domačinom in turistom številne pridelke.

Mestece se deli na starejši del, kateri je bil zgrajen na manjši vzpetini, prvi naseljenci pa so bili že starorimljani. V 13. stoletju je bilo jedro mesteca frankopanski grad, kateri je danes preurejen, del glavnega trga pa je tudi stolp »Kvadrac«.

Zaradi pristaniških in turističnih potreb se je novi del mesta razširil proti obali in naravnemu zalivu iz katerega je lepo viden otoček San Marino z manjšo kapelico.

V Novem Vinodolskem najdete 4 komfortne hotele, na novo pa je zgrajen sodoben in luksuzen hotel The View z najvišjo kategorizacijo. Zraven omenjenega hotela se nahaja tudi apartmajski resort »Novi«, kateri poleg nastanitev nudi številne dodatne usluge. V samem mestecu boste našli zanimive apartmaje in zasebne sobe ter počitniške hiše, pred sosednjim krajem Povile pa tudi odličen kamp.

Novi Vinodolski