≡ Meni

Nin – apartmaji, znamenitosti in informacije

Nin info

Nin je manjše pristaniško, zgodovinsko in turistično mestece, približno 17km SZ od Zadra. Mestece se nahaja v dobro varovanem zalivu, kateri je znan po zdravilnem blatu in manjših solinah.

Območje današnjega kraja je bilo poseljeno že od kamene dobe naprej, od 9. stoletja pr.n.št. naprej so tukaj bivala liburnijska plemena do prihoda Rimljanov, ki so ustanovili mestece Aenona, ki je postala pomembna postojanka za grške in rimske trgovce.

Benečani so Nin v 14. stoletju načrtno porušili in deloma požgali, da bi odvrnili turške zavojevalce od prihoda v takrat pomembno pristanišče in središče, Zadar.

V Ninu lahko danes obiščete muzej z ohranjenimi spomeniki in ostalinami Ilirov, Rimljanov, krstilnico kneza Višeslava, cerkev sv. Križa, mestna vrata, muzej solinarstva, ne pozabite pa tudi na kolo, saj okolica mesta nudi številne lepe poti.

Le dobre 3km od središča mesta se nahaja novejši Aparthotel Condura Croatica (v neposredni bližini peščene plaže), Nin pa nudi tudi 4 avtokampe in raznoliko ponudbo zasebnih namestitev v apartmajih in počitniških hišicah.