≡ Meni

Motovun – znamenitosti in informacije

Motovun se nahaja v čudovitem predelu Istre, na osamelem hribu na desnem bregu reke Mirne. Srednjeveško naselje se je razvilu na mestu manjše utrdbe iz prazgodovinskih časov, še danes pa lahko občudujemo slikovito mestno obzidje, katero služi kot sprehajališče in nudi odlične razglede na okolico mesta.

V središču mesteca se nahaja najvišja zgradba, trdnjavski stolp – zvonik iz 13. stoletja, v njegovi bližini pa se nahaja baročna cerkev sv. Stjepana iz 17. stoletja, ostale znamenite zgradbe pa so še Komunalna palača iz 12. Stoletja ter renesančna loža iz 17. stoletja. Pod starim delom mesta se nahaja ogromna srednjeveška cisterna oz. rezervoar pitne vode, občudujete pa lahko tudi nadzemna kamnita grla oz. vodnjake iz 14. In 15. stoletja.

Okolica Motovuna je poznana po vinogradništvu in sadjarstvu, nudi pa tudi izredno zanimive peš poti in kolesarske steze, obvezno pa je potrebno obiskati naravni park Motovunska Šuma. Do Poreča ali Novigrada, kjer lahko skočite v morje je 30km.

V Motovunu najdete manjši hotel z notranjim bazenom, gostišča s sobami, apartmaje ter vile. V bližini Motovuna se nahajajo Istrske toplice, katere nudijo različne sprostitveme in rekreacijske storitve.

Prenočišča v Motovunu

Ponudbo apartmajev in drugoh prenočišč v motovunu si lahko ogledate preko povezave.

motovun