≡ Meni

Mošćenićka Draga – znamenitosti in informacije

Mošćenićka Draga je manjše turistično naselje, katero se nahaja na opatijski rivieru, približno 8km južneje od Lovrana.

V prvotnem namenu je naselje služilo kot ribiško pristanišče za srednjeveško mestece Mošćenice, katero se dviga nad zalivom, z izgradnjo železnice Dunaj – Rijeka, pa je postopoma pridobilo na priljubljenosti med avstro-ogrsko in reško gospodo. Še danes lahko občudujete številne vile iz konca 19. stoletja, katere pričajo o takratni pomembnosti kraja, nekatere je možno tudi najeti za počitnikovanje.

Sama Mošćenička Draga ne nudi veliko zgodovinskih zgradb in spomenikov, saj gre za razmeroma novodobno naselje, za razliko od Moščenic na hribu v ozadju, kjer lahko občudujete povsem srednjeveško strukturo in arhitekturo. Mestna vrata, mestna loža, stražnica in cerkev sv. Andrija, kjer je urejena muzejska zbirka, so le nekatere od znamenitosti, katere vas vabijo na kratek vzpon nad obmorskim turističnim letoviščem.

V Mošćenički Dragi se nahajata dva večja hotela, stanovanjske vile, apartmaji in sobe, avtokamp s skoraj 40-letno tradicijo, različne privatne namestitve pa najdete tudi v višje ležečih Moščenicah.

Dolga peščeno-prodnata plaža, obilica zelenja ter blago podnebje vas vabijo v Moščenićko Drago, kjer lahko ob jutrih ali večerih občudujete čudovite razglede na otoka Cres in Krk.

Apartmaji v Mošćenićka Draga

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Mošćeniški Dragi najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Mošćeniški Dragi med seboj primerjate.

Mošćenićka Draga