≡ Meni

Medulin – znamenitosti in informacije

Medulin je priznano turistično mestece na skrajnem jugu Istre, nahaja pa se v istoimenskem zalivu. Območje Medulina je bilo zagotovo poseljeno že v predantični dobi, še danes pa je možno občudovati ostanke rimskih vil, katere so zgradili rimski veljaki za svoje poletne rezidence. Danes je Medulin s svojo okolico povsem predam turističnim dejavnostim, zaradi klimatskih pogojev in dobre športne infrastrukture pa je poznan tudi kot zimska pripravljalna baza za različne vrste športov.

Največja medulinska znamenitost je cerkev sv. Agneze z dvema zvonikoma, katero opazite že nekaj kilometrov pred prihodom v mesto, domačini pa so tudi uredili učno pešpot po prazgodovinsko-rimskih ostankih v kraju in okolici, ob sami obali pa se vedno najdejo številne vodne in obvodne aktivnosti. Ob večerih je ob obalni promenadi in v središču mesteca sila živahno, od plesne glasbe, kulturnih prireditev, dobre kulinarike v gostiščih in še bi lahko naštevali …

V samem Medulinu najdete 5 hotelov, 2 avtokampa ter številne ponudnike apartmajev in sob, v sosednjem Pomerju je na voljo manjša marina z 253 privezi, v kraju Premantura, kateri se nahaja nasproti Medulina pa najdete poleg zasebnih prenočišč še 4 avtokampe, nikakor pa ne pozabite na ogled naravnega zaščitenega območja Rt Kamenjak.

Apartmaji v Medulinu

Apartmaje, hotele, kampe in druga prenočišča v Medulinu najdete preko spodnje povezave, kjer lahko namestitve v Medulinu med seboj primerjate.

Medulin