≡ Meni

Grožnjan – znamenitosti in informacije

Grožnjan je slikovito srednjeveško mestece, katero se nahaja na vzpetini nad dolino reke Mirne, približno 8km oddaljen od kraja Buje ter 22km od morja. Mestece, katero odraža klasično istrsko srednjeveško arhitekuro naj bi nastalo ok. leta 1100 kot utrjena utrdba, katera je zdržala mnogo napadov. Del srednjeveške utrdbe z mestnimi vrati in obzidjem je ohranjen še danes, prav tako pa celoten izgled mesteca, v bližini katerega so našli prazgodovinske ostanke.

Praktično vsaka zgradba v mestecu priča svojo zgodbo v bogati zgodovini, najbolj zanimive pa so mestna loža iz 16. stoletja ter baročna cerkev sv. Marije, sv. Vida in Modesta iz 18. stoletja.

Danes je Grožnjan poznan po poletnih delavnicah in taborih za mlade umetnike, predvsem iz področja slikarstva in klasične glasbe, zato ne preseneča dejstvo, da v mestecu najdete številne galerije ter mimogrede naletite na manjše koncerte mladih glasbenikov.

V Grožnjanu in okolici najdete več apartmajev, vil, počitniških hiš in drugih vrst prenočitev, okolica pa je primerna za raziskovanje s kolesi, kopanje ali veslanje po reki Mirni ali pa preprosto za sprostitev v neokrnjeni naravi.

Prenočišča v Grožnjanu

Ponudbo apartmajev in drugih prenočišč si lahko ogledate preko spodnje povezave.

Grožnjan