≡ Meni

Funtana – znamenitosti in informacije

Funtana se nahaja 3km severno od Vrsarja, ime pa je dobilo po številnih vrelcih sladke vode v neposredni bližini obale. Mestece je bilo ustanovljeno v 18. stoletju preko zadrskih priseljencev. Arheološke najdbe pričajo, da je bilo to območje kontinuirano poseljeno že od 6. stoletja .pr.n.št. naprej.

Funtana je tipično istrsko ribiško naselje, poznano po številnih konobah, restavracijah in gostinskih lokalih, kjer nudijo ribje jedi iz svežega ulova in ostale tradicionalne istrske specialitete. V kraju se nahaja več različnih športnih in rekreacijskih objektov, zato je priljubljeno letovišče tudi pozimi.

V času poletne sezone se v Funtani in okolici odvijajo številne prireditve, slikarske razstave ter koncerti komorne in klasične glasbe v cerkvici sv. Bernarda

Funtana se ponaša z velikim turističnim naseljem, sestavljenim iz avtokampa in apartmajskega kompleksa, nahaja pa se ob odlični prodnati plaži z razgledom na majhen skupek otočkov, na katere se lahko popeljete s čolnom. V samem središči kraja pa najdete različne privatne namestitve in počitniške hiše.

Apartmaji in mobilne hišice v Funtani

Ponudbo apartmajev v Funtani najdete preko spodnje povezave, mobilne hišice pa na podstrani.

funtana