≡ Meni

Baška Voda – apartmaji in informacije

Baška Voda info

Baška Voda je manjše a priljubljeno turistično naselje, katero se nahaja nekako na pričetku t.i. makarske riviere. Približno 48km JV od Splita, pod mogočnim gorovjem Biokovo, se je na temeljih manjše rimske postojanke razvil manjši kraj, kjer so se prebivalci večinoma ukvarjali z ribištvom, poljedelstvom in živinorejo.

Od 17. stoletja dalje, ko so se prenehali turški vpadi na to območje, je Baška Voda postala pomembno trgovski pristanišče in trgovska točka za povezave med bližnjimi otoki ter naselji za masivom Biokovo.

Najstarejša cerkvica v Baški Vodi je manjša kapelica sv. Lovre, obiščite pa tudi večjo cerkev sv. Nikole, kateri je zaščitnik mesta, njegov spomenik pa krasi pristanišče. V Baški Vodi se nahaja izjemen malakološki muzej, kjer so razstavljene različne školjke iz Jadrana, Sredozemlja in ostalih svetovnih

morij. Dolge peščeno-prodnate plaže, urejeno mestece, živahni poletni večeri in raziskovanje planine Biokovo so odličen razlog za počitnikovanje v Baški Vodi.

Baška Voda ponuja kar 11 hotelov, apartmajsko naselje Baško Polje, odličen avtokamp ter številne namestitve v vilah in apartmajskih hišah.