≡ Meni

Otok Ugljan

Ponudbe za prenočišča in apartmaje za otok Ugljan najdete preko spodnje povezave.

Za iskanje in primerjavo uporabite tudi iskalnik na desni.

Otok Ugljan info

Otok Ugljan se nahaja zahodno od Zadra in je mestu najbližji otok. Z celino je povezan z rednimi trajektnimi in ladijskimi povezavami, prav tako pa so dobro povezani vsi kraji na otoku, kateri so zanimivi locirani samo ob vzhodni obali, kjer je tudi več nižin in s tem obdelovalne površine. S sosednjim otokom Pašmanom sta povezana z mostom preko ožine Mali Ždrelac.

Ugljan je priljubljena poletna destinacija, prav tako pa je dobro poseljen, za razliko od nekaterih ostalih jadranskih otokov. Na otoku je bilo najdenih več rimskih ostankov zgradb, obzidij in drugih objektov, kar priča o priljubljenosti in naseljenosti otoka že od antičnih časov naprej.

Preko

Preko je glavna trajektna luka na Ugljanu, nahaja pa se približno na sredini vzhodnega dela otoka. Skupaj s sosednjim krajem Poljana tvorita največje naselje na otoku. Območje kraja je bilo poseljeno že v rimskih časih, saj lahko še danes opazimo ostanke različnih antičnih stavb.

Kljub temu, da je v sezoni Preko pretežno tranzitni kraj za ostale destinacije na otoku, pa nudi lepe plaže, kulturne dogodke, urejeno obalno promenado ter nenazadnje odličen sprehod do ostankov trdnjave sv. Mihovila, kjer se odkriva odličen razgled na Zadar z okolico na severno stran ter otok Iž, Dugi otok ter Kornate na drugi strani. Med Prekom in Poljano se nahaja tudi manjši otoček Galovac, kjer se nahaja frančiškanski samostan z čudovitim parkom.

V Preku in Poljani se nahaja več apartmajskih vil, katere nudijo udobno in prijetno namestitev, sicer pa je v obeh krajih veliko ponudbe raznih apartmajev in sob, v pristanišču pa je na voljo manjša marina z 83 privezi.

Ugljan

Ugljan je turistično in pristaniško mestece, približno 11km oddaljeno od luke Preko. Ugljan se razprostira preko več manjših zalivov, kateri nudijo izvrstne plaže ter so s središčem mesta dobro povezani s sprehajalnimi potmi.

Preko 3000 let stare najdbe pričajo o pomembnosti območja mesteca Ugljan, katerega so dolga stoletja naseljevala liburnijska plemena. Znamenitost kraja je frnačiškanski samostan z lepim parkom iz 15. stoletja, v kraju pa še danes stojijo različne vile, katere so služile kot počitniške hiše zadrskih plemiških družin.

V Ugljanu boste našli odličen vila-hotel, različne tipe apartmajev in sob, kot novost pa se prestavlja naselje luksuznih vil z privatno plažo. Otok Ugljan ponuja tudi manjši kamp.