≡ Meni

Otok Šolta

Ponudbe za prenočišča za otok Šolta najdete preko spodnje povezave. Če bi radi bivali v katerem drugem kraju na Šolti, lahko apartma ali hotel najdete v drugem koraku.

Druge kraje na Šolti in prenočišča v njih najdete s pomočjo iskalnika.

Otok Šolta info

Otok Šolta se nahaja v splitskem otoškem arhipelagu, južno od Splita, s katerim drži trajektno povezavo in zahodno od otoka Brač. Gre za otok z močno razčlenjeno obalo, kjer kraljujejo manjše a zato čudovite peščene in prodnate plaže, notranji del pa večinoma sestavlja veliko kraško polje, kjer prevladuje poljedelstvo in oljkarstvo. Naselja so večinoma locirana v zalivih severnega dela otoka in v njegovi notranjosti, izjema je kraj Maslinica na zahodu, južni del otoka pa je večinoma nenaseljen.

Zgodovina otoka sega v antično obdobje, ko so otok naseljevala ilirska plemena in Rimljani, cesar Dioklecijan je imel pri kraju Nečujam svojo ribogojnico.

Poleg omenjenih Maslinice in Nečujma sta pomembna kraja tudi Stomorska in Rogač, kjer je trajektno pristanišče.

Šolta nudi apartmajska naselja, posamezne privatne nastanitve, sobe v starih vilah in 300. Let starem dvorcu in avtokamp. Obala okoli Šolte je primerna za potapljaška raziskovanja, s seboj na počitnikovanje pa ne pozabite vzeti tudi kolesa.

Otok Šolta spada med bolj mirne otoke na Hrvaškem, kjer boste lahko uživali v miru. Vsake toliko se sicer pojavi kakšna ribarska zabava ali prireditev, ampak jih ni veliko. Tudi na strani Hrvaška.info bomo spremljali različne informacije za otok Šolta in vam poročali o aktinostih na otoku v času poletne turistične sezone. Tako se jih boste lahko udeležili, če boste iskali popestritev svojega dopusta.