≡ Meni

Otok Mljet – informacije in znamenitosti

Za prenočišča na otoku Mljet, kliknite na spodnjo povezavo, kjer najdete apartmaje in druge oblike namestitev na otoku Mljet.

Uporabite lahko tudi iskalnik na desni strani.

Otok Mljet info

Mljet je osmi največji hrvaški otok, nahaja pa se vzhodno od Korčule in vzporedno od JV dela polotoka Pelješca, od katerega ga loči mlješki kanal. Z Pelješcem je povezan preko trajektnih povezav do krajev Orebić, Trstenik in Prapratno.

Otok Mljet je Sredozemlju najbližji hrvaški otok, zato ne čudi dejstvo, da je bil v zgodovini med prvimi naseljenimi otoki na Jadranu, začenši z ilirskimi plemeni. Mljet se ni izognil vpliva antične Grčije in Rima, saj še danes opazimo veliko ostalin, med drugim tudi palačo v Polačah, katera je le malenkost manjša kot Dioklecijanova v Splitu.

O Mljetu kroži tudi legenda, da je nanj naplavilo Odiseja, zato se najlepša podvodna jama imenuje po njem.

SZ del otoka je zaščiten kot Nacionalni park Mljet, kateri vsebuje dvoje jezer z samostanom na majhnem otočku, zelene gozdove, razčlenjeno obalo s številnimi zalivčki in špiljami ter zgodovinska naselja Polače, Goveđari in Pomena, kjer je tudi edini hotel na otoku.

Na Mljetu boste našli številne počitniške hišice, tudi osamljene, namenjene robinzonskem dopustu, dvoje kampov v Babinem Polju ter seveda apartmaje v manjših obalnih krajih.

Ponudbe za otok Mljet najdete tudi s pomočjo iskalnika prenočišč ali s prijavo na novice, kjer vas bomo obveščali o zanimivih ponudbah na Hrvaškem.