≡ Meni

Otok Lopud – apartmaji in informacije

Ponudbo prenočišč za otok Lopud lahko najdete z iskalnikom na desni.

Otok Lopud info

Lopud je eden izmed najlepših otokov v Elafitih, manjši otoški skupini pred Dubrovnikom. S slednjim ter z otokoma Šipan in Koločep je povezan preko trajektnih in katamaranskih povezav. Med vsemo Elafitskimi otoki je Lopud daleč najbolj gospodarsko razvit, večinoma preko turističnih storitev ter kmetijstva in vinogradništva.

Lopud je bil naseljen že nekaj tisoč let, o čemer pričajo ilirske, starogrše in rimske najdbe, dele slednjih je možno opaziti v detajlih cerkva in določenih vil na otoku.

Na otoku se nahaja istoimenski kraj z manjšim pristaniščem, sicer pa je otok redkeje poseljen, na JZ delu pa boste našli čudovito laguno Šunj s čudovito peščeno plažo.

Otok Lopud je prepreden s pešpotmi, katere se vijejo med borovimi gozdiči, manjšimi vzpetinami in vinogradi, vmes pa lahko občudujete manjše kapelice, ostanke velike cerkve sv. Ivana, ostanke španske utrdbe Sutvrač … V samem Lopudu obiščite tudi čudovit mestni park z tujerodnimi raslinami in frančiškanski samostan.

Na Lopudu se nahaja poznano letovišče Lafodia s hotelom in wellnes centrom, poleg tega pa je možno najeti odlične apartmaje in zasebne sobe v zgodovinskih vilah v mestnem jedru ali v počitniških hišah.

V kolikor vas zanima otok Lopud, se prijavite tudi na naše email novice in pravočasno boste obveščeni o zanimivih ponudbah za otok Lopud in druge dele Hrvaške.