≡ Meni

Otok Lastovo – informacije in znamenitosti

Če bi se radi odpravili na otok Lastovo in najeli apartma ali samo zbrali nekaj dodatnih informacij o ponudbi, kliknite na spodnjo povezavo.

Za iskanje prenočišče lahko uporabite tudi iskalnik na desni.

Otok Lastovo info

Lastovo je otok z manjšim arhipelagom 46 otočkov in čeri, nahaja pa se južno od otoka Korčule. Turistično je otok Lastovo še vedno malenkost v zaostanku za ostalimi jadranskimi otoki, saj je bil dolga leta zaprt za tujce, domačini pa so se lahko po njem gibali omejeno zaradi številnih vojaških objektov jugoslovanske mornarice.

Gre za zelo zelen otok, saj ima v primerjavi z ostalimi otoki največjo stopnjo gozdnate površine, ostalo pa so obdelovalne površine za poljedelstvo, oljkarstvo in vinogradništvo.

Otok Lastovo je naseljeno že nekaj tisoč let, sprva z ilirskimi plemeni, nato so ga naselili tudi stari Grki in Rimljani, ostanki arhitekture slednjih so bili odkriti v zalivu pristanišča Ubli.

Lastovo je otok v turističnem prebujanju, nudi številne naravne znamenitosti, med njimi podzemne jame in špilje, številne zalive, zanimive potapljaške točke, prav vsak otoček v arhipelagu pa je zanimivost zase, nekaj jih nudi tudi bivalne svetilnike.

V vasicah Ubli, Pasadur, Lastovo in Skrivena Luka boste našli zanimive nastanitve, otok premore odličen hotel v Pasadurju, avtokamp v Skriveni Luki, apartmaje in zasebne sobe ter počitniške hišice.

Ponudbe za otok Lastovo lahko spremljate tudi med našimi aktualnimi novicami in tako, da se prijavite na akcije preko elektronske pošte.