≡ Meni

Otok Krk – apartmaji, mobilne hiške in hoteli

Na otoku Krk najdete številne apartmaje in druga prenočišča. Preverite ponudbo v posameznem kraju na otoku Krk.

Za iskanje po drugih krajih na otoku Krk, kliknite na eno izmed povezav in preverite ponudbo v drugem koraku.

Otok Krk info

Otok Krk je najsevernejši jadranski otok, dolga leta je veljal tudi za največjega. Zadnja merjenja površine gredo namreč v korist dobrega 1/2km2 večjega zahodnega soseda, Cresa.

Zaradi geografskih in klimatskih značilnosti in neoteženega dostopa do večine obalnih krajev je bil otok Krk obljuden že v pradavnini, takrat so na njem prebivala Liburnijska plemena. Ostaline iz pradavnine in rimske antike je moč najti in občudovati še danes.

Otok Krk velja za gospodarsko enega najbolj razvitih otokov na Hrvaškem, zaradi bližine meje in enostavnega dostopa čez Krćki most pa so njegova turistična središča priljubljena tudi med slovenskimi turisti. Skoraj 2/3 otoka sta zeleni, od tega je dobršend del namenjen poljedelstvu in sadjarstvu. Skrajni JV del pa je skalnat in gorat, vendar tukaj najdemo najlepše plaže.

Najbolj znani kraji so Krk, Punat, Baška, Malinska in Omišalj, v bližini slednjega se nahaja tudi mednarodno letališče mesta Rijeke.

Krk

Krk je najstarejše in največje mestece na istoimenskem otoku. Nahaja se na zahodni strani otoka, v dobro varovanem naravnem zalivu. Mesto Krk je bilo osnovano v prazgodovini za časa liburnijskih plemen, razcvet pa je doživelo v grško-rimski antiki, o čemer še danes pričajo ostanki obzidja, rimskih term, različni mozaiki in deli stavb. V Krku si vsekakor oglejte bogato kulturno dediščino, med njimi mestno hišo, frankopansko trdnjavo, ostanke rimskega trga, šesterokotni trdnjavski stolp, krško katedralo, glavni trg in še bi lahko naštevali. O razvoju mesta skozi tisočletja pa vas bodo dodatno poučili še v zelo obiskanem mestnem muzeju.

Mesto Krk nudi 9 različnih plaž, peščenih, prodnatih, betonskih in mešanih, tako da se za vsakega turista zagotovo najde kotiček.

Trgovsko, pristaniško, ribiško mestece pa vas bo navdušilo tudi s svojo folklorno dediščino in različnimi prireditvami skozi vso sezono.

Več kot 200 različnih apartmajev in zasebnih sob, 7 hotelov, mladinski hostel in 3 avtokampi vas bodo z veseljem gostili, tako z namestitvijo, kulinariko in bogatim kulturnim programom.

Malinska

Malinska je poleg mesta Krk najbolj priljubljena turistična destinacija na otoku Krku, čeprav velja za eno mlajših naselij. Svoj razvoj je pričela konec 19. stoletja z združitvijo več manjpih zaselkov v enoten kraj. Nahaja se na SZ delu otoka Krka, v razpotegnjenem zalivu, obdanem z veliko mediteranskega zelenja, hkrati pa klimatski pogoji nudijo ugodne počitnikovalne razmere skoraj skozi vse leto.

V bližini Malinske najdemo kar nekaj zgodovinskih stavb in spomenikov, tako frančiškanski samostan v Poratu, v neposredni bližini pa so tudi ostanki benedektinskega samostana. Okolica Malinske in številni majhni zaselki nudijo različne kolesarske poti, mestece pa nudi številne peščeno-prodnate plaže, nekatere se nahajajo tudi v bolj skritih zalivčkih.

Folklora, klasična in zabavna glasba, likovna umetnost, so le nekateri izmed široke ponudbe dogajanja skozi sezono, ne sme pa manjkati obvezen večerni sprehod ob obali in sončnem zahodu.

V Malinski boste našli 6 odličnih hotelov, več sto zasebnih apartmajev in/ali sob, odličen mini kamp v središču mesteca ter veliko počitniških hiš ali vil za najem.

Punat

Punat je drugo največje mesto na otoku Krku. Nahaja se v zavarovanem zalivu Punatska draga, večina naselja pa je locirana ob ozkem prelivu Usta. Mestece se deli na starejši in novejši del, slednji se nahaja bližje obali in plažam.

Zametki današnjega naselja segajo v 15. stoletje, ko se je nekaj hiš na tem območju imenovalo Villa di Ponte, najstarejše stavbe in spomeniki pa so se ohranile od 18. stoletja dalje, med njimi mlin za olive ter župnijska cerkev sv. Trojice, zanimiva zaradi gradnje in arhitekture pa je tudi manjša cerkvica sv. Donata, nekaj kilometrov pred Punatom. Posebno mesto pa velja manjšemu otočku Košljunu, kateri se nahaja v zalivu pred mestecem, ki je bil obljuden že za časa Rimljanov, danes pa je na njem frančiškanski samostan, zgrajen v 12. stoletju, kateri služi tudi kot muzej krćke folklore.

Punat je bil dolga leta poznan po ladjedelništvu, danes pa se ponaša z eno najmodernejših marin na Jadranu, s kar 860 privezi v morju in 300 na kopnem.

V Punatu sta na voljo 2 hotela, aparthotel, različni apartmaji ali zasebne sobe, 3 zanimivi avtokampi, počitniške hiše in gostišča z namestitvami.

Baška – otok Krk

Baška je pristaniško in turistično mestece na skrajnem JV delu otoka Krka. Kraj je lociran na skrajnem koncu rodovitne doline Bašćanska Draga, kjer pridelujejo poljščine, sadje in vino.

Področje Baške je bilo naseljeno že v pradavnini, v okolici cerkvice sv. Marka pa so bili najdeni arhitektonski ostanki in grobovi iz časa rimske naselbine. Zametki današnjega kraja segajo v 13.-14.stoletje, takrat je bila naselbina umeščena nekoliko višje na hribu nad morjem, vendar je bila požgana. Novo naselje so zgradili bližje obali in sicer v okolci cerkve sv. Trojice iz 17. stoletja.

Danes je Baška priljubljeno letovišče, predvsem zaradi 2km dolge peščene plaže in morja, ki se počasi spuščav globino, prav tako pa mestece skozi sezono nudi bogat kulturni program.

Nastanitve boste našli v 5 hotelih, dveh priljubljenih kampih, številnih zasebnih nastanitvah, tako v apartmajih kot sobah.

Otok Krk velja med Slovenci za najbolj priljubljen otok na Hrvaškem. Zgoraj najdete nekaj osnovnih informacij in povezav do namestitev na Krk. V kolikor boste letos obiskali otok Krk, vam bodo zagotovo koristile.