≡ Meni

Otok Čiovo

Otok Čiovo ponuja različne apartmaje po celem otoku. Ponudbo si lahko ogledate in primerjate preko spodnje povezave.

Za apartmaje na otoku Čiovo lahko uporabite tudi iskalnik. Preverite tudi bližnji Trogir.

Otok Čiovo info

Otok Čiovo je manjši, a turistično zelo privlačen otok pri Trogirju v Srednji Dalmaciji, kjer je z dvižnim mostom povezan s celino. Najbolj poseljena je severna in zahodna stran otoka, kjer je tudi največ naselij, sicer pa je otok precej hribovit in en nudi veliko obdelovalne površine. Domačine večinoma pridelujejo olive, vino in razne agrume.

V antičnem času so otok naselili Rimljani, kar lahko opazimo po nekaterih mozaikih, delih stavb in kipih po otoku. Nekaj časa je bil otok celo nenaseljen, nato pa so nanj naselili ljudi z različnimi boleznimi, poleg njih pa so živeli še redki puščavniki. Od 15. stoletja dalje pa je otok Čiovo stalno naseljen.

Na otoku boste našli posamezne sakralne objekte srednjeveškega datiranja, več kraških jam, od katerih sta najbolj zanimivi jama Bilosa in Anična jama, otok pa je odličen za raziskovanje s kolesi.

Večji kraji na otoku, kateri nudijo večinoma apartmaje, počitniške vile in hiše ter dvoje kampov so Okrug Donji, Okrug Gornji, Arbanija in Slatine.

Otok Čiovo je zelo primeren za različne športne aktivnosti, ki jih lahko počnete na tem mirnem otoku. Še posebej je primeren za kolesarjenje, tek in podobne športe. Na otoku je bolj malo dogajanja, na srečo pa imaste v bližini mesto Trogir, kampr se lahko odpravite v kakšno restavracijo, sprehod ob promenadi ali nočno življenje. Otok Čiovo vam bo dal dopust za počitek, tako da ga izberite, če si želite bolj umirjen dopust.

V kolikor ste tudi sami že obiskali otok Čiovo, nam lahko posredujte svoje fotografije, izkušnje, priporočene apartmaje in druge stvari, ki so zanimive na otoku. Z veseljem jih bomo objavili na naši strani Hrvaška info.